dimarts, 8 de desembre del 2009

ESTIU 2009 - GRANS IOTS A PALAMOS


Una de les novetats a Palamós aquest estiu ha sigut l'escala de iots de grans dimensions. A el "Lady Anasasia" que ja fa uns anys que ve a passar l'estiu, aquest any se n'hi han afegit d'altres.

Molts d'ells iots de"charter"i luxosos, que han fet escala esperant passatgers il·lustres. Hem de destacar el "Beyond the sea", "Don Giovani", "Gerobeta", "Areti", "Leo Fun".

Molts d'ells amb la seva historia particular. Un d'ells (no disposo de foto) fins i tot portava un helicòpter a la coberta!!

L'Areti anava seguint el Tour de França, portant els dirigents i sponsors d'un equip Rus que hi participava.

El Leo Fun on hi viatjava el President del Kazakhstan i que va quedar retingut per Capitania durant uns quant dies.

En fi, personalment crec que es una via de futur del Port de Palamós. Malhauradament no hi ha vaixell cada dia, i el mirall d'aigua que tenim entre els molls es podria aprofitar molt be per escales ja siguin de pas o avituallament d'aquestes companyies de charter de iots que operen pel Mediterrà. Això portaria imatge i ingressos pel Port i directa o indirectament per la població. De fet aquest hivern ja hi estaran hibernant dos iots. Esperem que el poble no es molesti com es va molestar per l'estada, l'hivern passat dels vaixells d'ACCIONA.

De totes formes per l'anterior fa falta implicació de tots i totes les institucions, i fets com els del Leo Fun com es llegeix a la noticia del Punt, no ajuden gaire. (http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/68801-retenen-una-setmana-al-port-de-palamos-el-iot-de-luxe-que-va-llogar-el-president-del-kazakhstan.html)

(a la foto es pot veure el BEYOND THE SEA, LEO FUN, LADY ANASTASIA i FON GIOVANI)